فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و پنجم شماره 10 (پیاپی 135، دی 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و پنجم شماره 10 (پیاپی 135، دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جواد بهشتی پور، مهدیه رئیس زاده *، رژین جمالی، سجاد سیستانی صفحات 759-769
    مقدمه
    نیکوتین به عنوان مهم ترین جزء سیگار می تواند سبب آسیب کبدی شود. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی عصاره هیدروالکلی یونجه جهت کنترل آسیب کبدی ناشی از نیکوتین در موش های صحرایی نر انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 24سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه مساوی تقسیم شدند: گروه کنترل (بدون تیمار)، گروه آزمایشT1 (نیکوتین)، گروه آزمایش T2 (نیکوتین + عصاره هیدروالکلی یونجه با دوز 250 میلی گرم بر کیلوگرم) و گروه آزمایش T3 (نیکوتین + عصاره هیدروالکلی یونجه با دوز 500 میلی گرم بر کیلوگرم). عصاره هیدروالکلی یونجه به شکل خوراکی و نیکوتین به صورت تزریق زیرپوستی با دوز 2/0 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 25 روز تجویز شد. در پایان دوره مقدار مصرف غذا، وزن بدن و کبد حیوانات اندازه گیری شد. نمونه خون از هر موش برای ارزیابی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) اخذ گردید. . نتایج به دست آمده به با نرم افزار SPSS ورژن 24 به صورت میانگین و انحراف استاندارد در آمده و با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری 05/0P< در نظر گرفته شد.
    نتایج
    وزن بدن حیوانات در گروه T1 در مقایسه با گروه کنترل دچار کاهش معنی داری شد(046/0=P). بین گروه های مورد مطالعه اختلاف معنی داری در میزان مصرف غذا مشاهده نگردید(054/0=P). وزن کبد در گروه های آزمایش T1 و T2 کاهش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل داشت(044/0=P). به طور معنی داری سطح سرمی آنزیم های ALT و AST در گروه آزمایش T1 در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت( 05/0>P). همچنین در گروه های تیمار با عصاره هیدروالکلی یونجه (T2 و T3) غلظت سرمی بیومارکرهای ALT و AST در مقایسه با گروه T1 کاهش معنی داری داشت(05/0 >P.
    نتیجه گیری: براساس یافته های این تحقیق، عصاره هیدروالکلی یونجه با اثرات آنتی اکسیدانی خود می تواند سبب حفاظت کبد در برابر نیکوتین شود.
    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی یونجه، نیکوتین، کبد، استرس اکسیداتیو
  • علی اکبر واعظی، بهاره فلاح تفتی *، زهرا مشتاق عشق صفحات 770-779
    مقدمه
    ویژگی های زمینه ای بیمار می تواند بر رفتارهای خودمراقبتی وی تاثیرگذار باشد و تبعیت از رفتارهای خودمراقبتی به منظور پیشگیری از عوارض و بهبود کیفیت زندگی امری ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین عوامل زمینه ای مرتبط با رفتارهای خودمراقبتی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو مراجعه کننده به مرکز تحقیقات استان یزد، صورت گرفته است.
    روش بررسی
    در مطالعه توصیفی – تحلیلی حاضر، 95 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به مرکز تحقیقات دیابت استان یزد، به روش نمونه گیری سیستماتیک، مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته، مشتمل بر 25سوال می باشد که روایی و پایایی آن بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار 16-SPSS و آزمون های آماری t مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    میانگین نمره خودمراقبتی بیماران دیابتی 7/11 ± 6/53 بود که در سطح متوسط ارزیابی شد. بر اساس نتایج این پژوهش کمترین نمرات خودمراقبتی در بیماران مورد مطالعه، در حیطه انجام آزمایش قندخون و فعالیت فیزیکی و بیشترین نمرات کسب شده در حیطه مراقبت از پا و رژیم غذایی سالم بود. میانگین نمرات خودمراقبتی بر اساس سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال و درآمد، ابتلا به عوارض بیماری، بیماری مزمن دیگر و مدت ابتلا به دیابت به طور معنی داری متفاوت بود )05/0( p<.
    نتیجه گیری
    در راستای ارتقاء توان خودمراقبتی، نقش عوامل دموگرافیک تاثیر گذار نظیر سن، جنس، سطح تحصیلات، وضعیت اشتغال و درآمد را نمی توان نادیده گرفت ولازم است مراکز بهداشتی درمانی متناسب با عوامل زمینه ای، آگاهی و آموزش های لازم را به بیماران ارائه دهند.
    کلیدواژگان: خودمراقبتی، دیابت نوع دو، عوامل شخصی زمینه ای
  • فرزانه وزیری، احمد حائریان، داوود زارع، رضا ملا، محمد عرب فراشاهی * صفحات 780-789
    مقدمه
    در پاکت پریودنتال، سطوح ریشه نمایان شده با تجمع پلاک و جرم در سمنتوم، آلوده شده است. معمولا در فاز اولیه درمان پریودنتال، دبریدمان سطوح ریشه آلوده از طریق درمان غیر جراحی (Non-surgical) می باشد. هر چند، برداشت کامل پلاک و جرم از طریق درمان های مکانیکال مرسوم دست یافتنی نمی باشد. نتایج مطالعات دیگر که لیزر دیود را در کنار فاز I درمان پریودنتال انجام دادند، بهبودی قابل توجهی در نتایج درمان نشان دادند. هدف از این مطالعه ارزیابی اثر لیزر دیود (980 نانومتر) روی پارامترهای بالینی پریودنتال بعد از درمان پریودنتال غیر جراحی می باشد.
    روش بررسی
    بیست و یک بیمار با پریودنتیت مزمن متوسط تا شدید ( شامل 11 نفر مرد و 10 نفر زن با میانگین سنی 2/42 سال)، انتخاب شدند و به گروه کنترل (Scaling and Rootplaning) و گروه تست (SRP+Laser) تقسیم شدند. دو ماه بعد از آخرین جرم گیری و درمان لیزر، پارامترهای بالینی ثبت شدند و با نتایج اولیه (Baseline) مقایسه شدند. مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی (Clinical Trial) به صورت Split-mouth با انتخاب تصادفی دو کوادرانت ( یکی در فک بالا یکی فک پائین) به عنوان گروه های تست انجام شد. داده ها وارد کامپیوتر شد و توسط نرم افزار SPSS.16 و آزمون های Mannywhitny و Wilcoxon آنالیز شد.
    نتایج
    بعد از 2 ماه، پارامترهای بالینی در هر دو گروه بهبود بخشیده شدند. از نظر Plaque Index (PI) و عمق پاکت های
    mm(3-0) تفاوت معنی دار در گروه مورد دیده شده است در حالیکه ار نظر Clinical Attachment Level (CAL) و عمق پاکت های mm(5-3) و mm(5<) تفاوت معنی داری از لحاظ آماری با گروه کنترل ندارد.
    نتیجه گیری: مطابق با بهبود کلی در پارامتر های بالینی، استفاده از لیزر به عنوان درمان کمکی در کنار روش های شایع می تواند، پیشنهاد شود.
    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، لیزر دیود، پاکت پریودنتال
  • سحر نوری قراجلر *، پریا اماموردی زاده صفحات 790-799
    مقدمه
    مقاومت نسبت به پنی سیلین در میان سویه های استافیلوکوکوس ارئوس بسیار گسترده می باشد. یکی از مهم ترین سازوکار های بروز مقاومت نسبت به پنی سیلین در استافیلوکوکوس ارئوس تولید بتالاکتاماز می باشد. شناسایی تولید بتالاکتاماز توسط روش های مختلفی مانند روش های انتشار دیسک، یدومتری، اسیدومتری و مولکولی امکان پذیر می باشد. هدف از این مطالعه شناسایی تولید بتالاکتاماز توسط استافیلوکوکوس ارئوس های جدا شده از پلاک های دندانی انسان توسط روش های مختلف یدومتری و مولکولی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی چهل نمونه پلاک دندانی انسانی با استفاده از فورسپس استریل جمع آوری شد. شناسایی و جداسازی استافیلوکوکوس ارئوس در نمونه های مزبور توسط آزمون های های بیوشیمیایی و تکنیک مولکولی PCR صورت گرفت. سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوک های مورد مطالعه با روش کربی بوئر تعیین شد. همچنین تولید بتالاکتاماز توسط باکتری های مورد مطالعه توسط آزمون های یدومتری و مولکولی عرض یابی گشت. نتایج بدست آمده توسط آزمون آماری آنوا و نرم افزار SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    (12)30% از نمونه های مورد مطالعه حاوی استافیلوکوکوس ارئوس بودند. تمامی سویه های استافیلوکوکوس ارئوس تولید بتالاکتاماز را توسط روش یدومتری با استفاده از فیلتر کاغذی داشتند. همچنین کلیه سویه ها حاوی ژن blaZ بودند که توسط واکنش زنجیره ای پلیمرازشناسایی قرار گرفت. نتایج آزمون سنجش مقاومت آنتی بیوتیکی به روش کربی بوئر نیز حاکی از مقاومت 100% سویه ها نسبت به پنی سیلین بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که روش های مولکولی ((PCR و یدومتری (روش فیلتر کاغذی) توانایی تشخیص دقیق تر استافیلوکوکوس ارئوس های مقاوم به پنی سیلین را دارا می باشند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس ارئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز، یدومتری، واکنش رنجیره ای پلیمراز
  • اکرم سادات سیدشریفی کاخکی، خدیجه عنصری * صفحات 800-808
    مقدمه
    لوسمی میلوئیدی حاد، شایع ترین شکل لوسمی حاد در بزرگسالان بوده و تغییر بیان بسیاری از ژن ها در ایجاد این بیماری تاثیرگذار است. مسیر RAS، یکی از معمول ترین مسیرهایی است که در انواع سرطان ها دچار تغییر می شود. ژن RASA1 که در غیرفعال کردن RAS از طریق هیدرولیز GTP دخالت دارد، نقش کلیدی و مهمی در این مسیر بازی می کند. هدف از این مطالعه مورد-شاهدی، بررسی بیان ژن RASA1 در بیماران مبتلا به AML و مقایسه آن با گروه کنترل می باشد.
    روش بررسی
    برای این منظور، 50 نمونه خون افراد مبتلا به AML مراجعه کننده به بیمارستان میرزا کوچک خان جنگلی و 25 نمونه خون سالم از بیمارستان دکتر شریعتی، تهران، در سال 1395 جمع آوری گردید. پس از استخراج RNA و سنتز cDNA، بیان ژن RASA1 با روش Real Time PCR و به روش محاسباتی CT∆∆ صورت گرفت. میزان بیان ژن در گروه مورد و شاهد بر مبنای آزمون آماری t و با استفاده از نرم افزارSPSS ویرایش 21 صورت گرفت و مقادیر P کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج حاکی از آن است که بیان ژن RASA1 در بیماران نسبت به افراد سالم، کاهش چشمگیری داشته و از لحاظ آماری نیز معنی دار بوده است (0001/0P=). در حالیکه ارتباط معنی داری بین کاهش بیان ژن RASA1 بر حسب سن (571/0P=) و جنس (692/0P=) در بین افراد مورد مطالعه گزارش نشده است. 33 (66%) بیماران نفر دارای گلبولهای سفید بیش از 10 (/L 109×) بوده و 80 درصد بیماران هموگلوبین بیشتر از 80% داشتند. همچنین بر اساس طبقه بندی FAB، بیشترین تعداد بیماران در گروه M2 قرار داشته و حداکثر بیماران تعداد پلاکت و بلاست کمتر از 50% داشتند.
    نتیجه گیری
    بررسی میزان بیان ژن RASA1 می تواند به عنوان یک عامل تشخیصی استفاده شود و در تعیین پیش آگهی بیماران مبتلا به AML نقش مهمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: ژن RASA1، لوسمی میلوئیدی حاد، Real time PCR
  • محمد شکرزاده، امیر حاجی محمدی، اعظم دلارام، اکرم پویان صدر، یعقوب شایسته * صفحات 809-818
    مقدمه
    مسمومیت های حاد نوجوانان یک مشکل مهم جهانی و یکی از علل قابل پیشگیری ابتلا و مرگ می باشد. هدف از این مطالعه تعیین علل مسمومیت های حاد در نوجوانان بستری شده در گرگان می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی توصیفی جهت کلیه نوجوانان (18-12 ساله) دچار مسمومیت حاد پذیرش شده به بیمارستان 5 آذر گرگان در فاصله زمانی ابتدای سال 1387 لغایت پایان سال 1393 انجام شده است. پردازش اطلاعات به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون کای اسکوار صورت گرفته است.
    نتایج
    از تعداد کل 800 مورد مسمومیت، 161 مورد به دلیل مسمومیت های نوجوانان بوده است. اکثریت این تعداد را دختران تشکیل داده اند (59 درصد). میانگین سنی جامعه مورد مطالعه 98/16 سال و اکثریت آن ها ساکن شهر بوده اند (9/73 درصد). بیشترین تعداد مسمومیت ها در پاییز (2/29 درصد) و تابستان (28 درصد) رخ داده است. 5/66 درصد افراد دارای تحصیلات متوسطه بوده اند. مسمومیت عمدی (خودکشی) به عنوان مهم ترین نوع مسمومیت ها شناخته شده است (7/90 درصد). داروها به خصوص بنزودیازپین ها (1/31 درصد) و ترامادول (3/19 درصد) مهم ترین عامل ایجاد کننده مسمومیت ها بوده اند (1/85 درصد). نهایتا 5 بیمار فوت شده (1/3 درصد) و اختلافات خانوادگی مهم ترین علل مسمومیت های عمدی بوده است (4/64 درصد).
    نتیجه گیری
    مسمومیت های عمدی با عوامل دارویی به خصوص بنزودیازپین ها و ترامادول عامل اصلی مسمومیت های نوجوانان در گرگان می باشد. آموزش مهارت های زندگی، تامین سریع خدمات مشاوره ای در دسترس و محدودیت در دسترسی به داروها می بایست جزء اقدامات پیشگیرانه قلمداد گردد.
    کلیدواژگان: مسمومیت، نوجوان، خودکشی، دارو
  • فرشته افتخاری، مصطفی پاینده *، مهدی سوادی صفحات 819-827
    مقدمه
    بیماران مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس به علت اختلال در سیستم عصبی مرکزی، غلاف میلین، آکسون ها و الیگودندروسیت ها دچار ناتوانی هایی از جمله ضعف و خستگی عضلانی می شوند، که ممکن است این عوامل باعث اختلال و کاهش تعادل در این افراد شود. بررسی گشتاور آزاد به عنوان توصیف کننده ایی مهم جهت بررسی اختلالات مربوط به تعادل در هنگام راه رفتن شناخته می شود.
    روش بررسی
    این تحقیق از نوع مطالعات مقطعی یا Cross sectional study است که با شرکت 30 نفر در دو گروه آزمون، افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (15 نفر) و گروه سالم (15 نفر) انجام شد. مولفه گشتاور آزاد همه ی این افراد در چهار لحظه ضربه پاشنه (Initial heel contact)، انتقال وزن بر روی پاشنه (Loading response)، تماس کف پا با زمین (Mid stance) و انتقال وزن بر روی پنجه (Terminal stance) مرحله Stance در حین راه رفتن، با فرکانس 1000هرتز، بوسیله دستگاه فورس پلیت مورد اندازه گیری قرار گرفت. برای تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS (ورژن 21) و از آزمون پارامتری t مستقل (independent t-test ) استفاده شد (05/0> P).
    نتایج
    نتایج این تحقیق نشان داد که افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس در لحظه ضربه پاشنه (Initial heel contact) نسبت به افراد سالم دارای گشتاور بزرگتری بوده اند که این اختلاف گشتاور بین دو گروه از نظر آماری معنی دار بود (02/0=P). هم چنین نتایج تحقیق حاضر نشان داد که بین سه لحظه دیگر مرحله استنس دو گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0

    نتیجه گیری
    از نتایج تحقیق حاضر می توان نتیجه گرفت بیشترین اختلاف نوسانات قامتی در هنگام راه رفتن بین افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس و افراد سالم در شروع مرحله راه رفتن یعنی دقیقا در لحظه Initial heel contact مرحله استنس رخ می دهد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، بیماری های سیستم عصبی، اختلالات راه رفتن، ضعف
  • هانیه سرآمد، فرح فرخی *، غلامرضا نجفی، علی شالیزار جلالی صفحات 828-842
    مقدمه
    طبق تحقیقات انجام گرفته تابش های تلفن همراه می تواند اثرات مخربی بر روی هیستوپاتولوژی مغز داشته باشد و ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی با اثرات محافظتی شناخته شده است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات محافظتی ویتامین E بر تغییرات بافت شناختی ناشی از امواج موبایل در مغز موش صحرایی انجام شده است.
    روش بررسی
    موش های صحرایی ماده ویستار به صورت تصادفی به4 گروه 6 تایی شامل گروه شاهد بدون درمان، گروه تجربی 1 (به مدت 14 روز، روزانه 12 تماس 10 دقیقه ای در حال مکالمه به وسیله گوشی هووای مدل H30–U10 دریافت کرده و در روز 15 ام تشریح شدند)، گروه تجربی 2 (تیمار 14 روزه و سپس تشریح بعد از 40 روز ریکاوری) و گروه تجربی3 (امواج + 100 میلی گرم بر کیلوگرم ویتامین E به صورت عضلانی روزانه قبل از مواجهه با امواج دریافت کردند) تقسیم شدند.
    نتایج
    وزن موش های امواج دهی شده گروه های 1و2 به طرز معنی داری کاهش یافته، در حالیکه نسبت وزن مغز به وزن بدن نسبت به گروه کنترل افزایش نشان داد. علاوه بر این، امواج باعث افزایش مالون دی آلدهید و کاهش کاتالاز بافت مغزی و نیز افزایش تعداد نورون های پیکنوزه در هیپوکمپ موش صحرایی شده است. استفاده از ویتامین E سبب سرکوب استرس اکسیداتیو در بافت مغز و کاهش نورون های پیکنوزه شده در هیپوکمپ موش صحرایی گردید.
    نتیجه گیری
    احتمالا ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدانت توانسته است میزان تغییرات بافت شناسی و مقدار استرس اکسیداتیو ناشی از امواج را در مغز موش صحرایی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: مغز، هیپوکمپ، امواج تلفن همراه، موش صحرایی، ویتامین E
|
  • Javad Beheshtipour, Mahdieh Raeeszadeh *, Rojin Jamali, Sajjad Sistani Pages 759-769
    Introduction
    Nicotine, as the most important component of cigarette, can cause liver damage. The aim of this study was to investigate the effect of the hydroalcoholic extract of alfalfa on controlling nicotine-induced liver damage in male Wistar rats.
    Methods
    In this experimental study, 24 male Wistar rats were randomly divided into 4 equal groups: control group (without treatment), T1 (nicotine), T2 (nicotine alfalfa extract of 250 mg / kg) and T3 (nicotine alfalfa extract of 500 mg / kg). Hydroalcoholic extract of alfalfa oraly and nicotine were injected subcutaneously at a dose of 0.2 mg / kg for 25 days. At the end of the course, food intake, body weight and liver were measured. Blood samples from each rat were obtained for the evaluation of alanine aminotransferase (ALT) and aspartate aminotransferase (AST). Data were presented as mean and standard error of mean with SPSS 24 software and were analyzed by one-way ANOVA and Tukey's post hoc test. The significant level was considered P
    Results
    The body weight of animals in the T1 group was significantly decreased in comparison to that of the control group (P=0.046). There was no significant difference in food intake between the groups (P=0.054). The liver weight in the T1 and T2 groups decreased significantly compared to the control group (P=0.044). Significant serum levels of ALT and AST enzymes increased in the T1 test group compared to the control group (P
    Conclusion
    Based on the findings of this study, alfalfa hydroalcoholic extract with antioxidant effect can show the hepatoprotective effects against nicotine.
    Keywords: Hydroalcoholic extract of Alfalfa, Nicotine, Liver, Oxidative Stress
  • Ali Akbar Vaezi, Bahare Fallah *, Zahra Moshtagh Eshgh Pages 770-779
    Introduction
    Basic conditioning factors can influence the self-care behaviors, and it is necessary to perform self-care behaviors in order to prevent diabetes complications and improve the quality of life. This study aimed to investigate the effects of basic conditioning factors on self-care behaviors of the patients with type 2 diabetes who referred to Yazd Research Center.
    Methods
    In this descriptive-analytical study, 95 patients with type 2 diabetes, systematically selected, were investigated. A questionnaire developed by the researcher, including 25 tests of which the reliability and validity were ascertained, was used in this study. The data were analyzed using SPSS (16), through conducting independent t-test, one way ANOVA and Pearson Correlation Coefficient.
    Results
    The mean for self-care behaviors of the patients with diabetes was 6/53. The results indicated that the lowest scores of the patient's self-care were gotten in blood sugar testing and physical activity, as well as the highest scores were gotten in foot care and nutrition parts. There was a statistically significant difference in the mean scores of self-care of the patients with different gender, age, adequacy of income and employment, educational status, complication arising and other chronic diseases, as well as the duration of the disease (p
    Conclusion
    In order to promote self-care behaviors, the effectiveness of the demographic factors such as age, gender, educational status, adequacy of income and employment should be considered. The health care centers also should give the patients some essential information about basic conditioning factors.
    Keywords: Self_care_Type 2 diabetes_Basic Conditioning Factors
  • Farzane Vaziri, Ahmad Haerian, Davoud Zare, Reza Molla, Mohammad Arab Farashahi * Pages 780-789
    Introduction
    In periodontal pockets, the exposed root surfaces are contaminated with an accumulation of plaque and calculus. Usually, in the initial phase of periodontal therapy, debridement of the diseased root surface is non surgically. However, complete removal of plaque and calculus is not always achieved with only the use of conventional mechanical therapy. The outcome of other studies showed that adding diode laser therapy to the initial phase of periodontal therapy significantly improved treatment results. The aim of this study was the evaluation of the effects of diode (980 nm) laser on clinical periodontal parameters after nonsurgical periodontal therapy.
    Methods
    Twenty-one patients with moderate to severe chronic periodontitis (11 men and 10 female with mean age of 42.2) were selected and divided into the control group (SRP) and test group (SRP laser). Two months after the last scaling and laser radiation, clinical parameters were recorded and compared with baseline. This clinical trial study was in splint mouth design which was done on randomized selection in two quadrant (Maxilla and Mandible) in test group. the data were entered in computer and analysed bying SPSS 16 and Mannywhitny and Wilcoxon test.
    Results
    After two months, clinical parameters improved in both groups. There were statically significant difference between two groups in PI and PD (0-3) mm, however in CAL and PPD (3-5) mm, (>5) mm no statically significant difference were seen.
    Conclusion
    According to an overall improvement in clinical parameters, usage laser as an adjunctive treatment besides common methods could be suggested.
    Keywords: Chronic Periodontitis, Diode Laser, Periodontal Pocket
  • Sahar Nouri Gharaja *, Paria Emamverdizade Pages 790-799
    Introduction
    Resistance to penicillin among Staphylococcus aureus species is very widespread. One of the most important resistance mechanisms toward penicillin in S. aureus is blaZ production. Detection of beta lactamase production is possible using different methods like disk diffusion, iodometric, acidometric and molecular (PCR) methods. The aim of this study was to detection of beta lactamase production among S. aureus isolated from human dental plaque using iodometric and molecular methods. Descriptive statistics were done using ANOVA test and the statistical package, SPSS, Version 15.0.
    Methods
    In this cross sectional study, 40 samples of human dental plaques was collected through forceps. Identification and isolation of S. aureus from samples was carried out using cultural methods, biochemical and molecular tests. Then, antibiotic resistance patterns of studied Staphylococci were determined using Kirby-Bauer method. Also, betalactamase production among the bacteria was evaluated using different iodometric and molecular methods.
    Results
    30% (12) of studied samples contained Staphylococcus aureus. All Staphylococcus aureus strains had beta lactamase production ability using filter paper iodometric method. Also, all spesies had blaZ gene, which detected by polymerase chain reaction test. The results of
    Conclusions
    The result of this study showed that molecular (PCR) and iodometric (filter paper) methods were more accurate in detection of penicillin resistant S. aureus.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic resistance, Beta lactamase, Iodometric, PCR
  • Akram Sadat Seyed Sharifi Kakhki, Khadijeh Onsory * Pages 800-808
    Introduction
    Acute myeloid leukemia (AML) is the most common form of acute leukemia in adults and changing many genes expression are related to this disease. RAS pathway is one of the most common pathways, which may dysregulate in variety of cancers. RASA1 gene plays an important role in RAS inactivation through GTP hydrolysis. The purpose of the case-control study was to investigate the RASA1 gene expression in the patients with AML and compares it with the control group.
    Methods
    For this purpose, blood samples were collected from 50 patients with AML admitted to Mirza Kuchak Khan Jangali Hospital and 25 healthy people from Dr. Shariati Hospital, Tehran in 1395. RNA was extracted and after cDNA synthesis, the expression of RASA1 gene was evaluated using Real time PCR (ΔΔCT computational). Statistical analysis was performed SPSS (version 21) software and the values of P
    Results
    The results indicated a decreased RASA1 gene expression among the patients compared to the control group and it statistically was significant (P= 0.0001). No significant association was observed between age (P= 0.571) and sex (P= 0.692) among the studied population. Most of the patients (66%) had WBC more than 10 (109/L) and 80% of them showed HGB more than 80 (g/dl). According to FAB subtype, most of the patients occupied M2 group and high number of AML patients had PLT and Blasts more than 50%.
    Conclusion
    Evaluation of RASA1 gene expression, therefore, can be used as diagnostic agents and also can have a role in prognostic of patients with AML.
    Keywords: RASA1 gene, Acute Myeloid Leukemia, Real time PCR
  • Mohammad Shokrzadeh, Amir Hajimohammadi, Azam Delaram, Akram Pouyan Sadr, Yaghoub Shayeste * Pages 809-818
    Introduction
    Acute poisonings in adolescents – a common worldwide problem- is a preventable cause morbidity and mortality. The aim of this study was to determine the causes of acute poisoning in hospitalized adolescents in Gorgan.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on all adolescents (aged 12-19) patients admitted for acute poisoning who are hospitalized in 5 Azar Hospital in Gorgan, during March 2008 to March 2015. Data were analyzed using SPSS software (version 16) and Pearson's chi-squared test.
    Results
    A total of 800 poisoning cases, 161 cases were due to adolescent poisonings. The majority of the 161 patients were female (59%). The mean age of them were 16.98 years and the majority of patients (73.9%) lived in urban areas. The maximum number of poisoning occurred during autumn (29.2%) and summer season (28%). 64.5% of cases had been educated up to high school. Intentional poisoning (suicide) were identified as the main kind of poisoning (90.7%). The most common agents involved in acute poisoning were drugs (85.1%), especially benzodiazepines (31.1%), followed by Tramadol (19.3%). Overall, 5 patients (3.1%) died and family quarrel was the main cause of intentional poisoning (64.4%).
    Conclusion
    Intentional poisoning by pharmaceutical agents especially benzodiazepines and Tramadol were identified as the main cause of poisoning in adolescents in Gorgan. Finally, preventive measures should include life skills training, providing readily available counseling services and restricting the reach of drugs.
    Keywords: Poisoning, Adolescent, Suicide, Drug
  • Fereshteh Eftekhary, Mostafa Payandeh *, Mahdi Savadi Pages 819-827
    Introduction
    Patients with multiple sclerosis (MS) suffer from inabilities such as weakness and muscle fatigue. This is due to the demyelination, disorder of the central nervous system, axons and oligodendrocytes. Free moment assess is known as important descriptor to investigate disorders with balance when walking. The purpose of this study was to evaluate the free moment in during walking that represents balance disorders in patients with multiple sclerosis.
    Methods
    This study was a cross sectional study, that was performed on 30 people; they were divided into two groups, the patients with multiple sclerosis (n = 15) and healthy groups (n = 15). The free moment component was measured in all the participants while they were walking throughout the four moments of initial heel contact, loading response, mid stance, and terminal stance of the stance phase with a frequency of 1000 Hz, by means of force plates. The data of the study were analyzed by an independent t-test (p
    Results
    The results showed that the individuals with multiple sclerosis at the time of initial heel contact have been greater free moment than to healthy control. That the free moment difference between the two groups was statistically significant (p = 0.02). In addition, the results this study showed that the three other free moments in the stance phase there was no significant difference (p >0.05).
    Conclusion
    The results of this study can be concluded that most differences in postural sway when walking between subjects with multiple sclerosis and healthy occurs at the start of the stance phase of gait, exactly at the time of initial heel contact.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Nervous System Diseases, Gait Abnormality, Muscle Weakness
  • Hanieh Saramad, Farah Farokhi *, Gholamreza Najafi, Ali Shalizar Jalali Pages 828-842
    Introduction
    It has been shown that mobile radiations (MRs) have detrimental effects on brain histoarchitecture and vitamin E as a powerful antioxidant can exhibit neuroprotective effects. This study was carried out to evaluate the protective effects of vitamin E against MRs-induced histological changes in rat brain.
    Methods
    Adult female Wistar rats were randomly categorized into 4 groups (n₌6), including untreated control, experimental group1 (14 days exposure to mobile calls, 12 times every day and each time for 10 minutes by Huawei H30–U10 cell phone and then, sampling on day 15), experimental group2 (14 days treatment and then, sampling after 40 days) and experimental group3 (radiation vitamin E 100 mg/kg intramuscularly before MRs exposure).
    Results
    MRS-treatedrats showed significant reduction in body weight with an increase in brain relative weight. Moreover, MRS resulted in oxidative stress in brain tissue as well as increase in numbers of neurons with pyknotic nuclei in rats hippocampus. Interestingly, vitamin E co-administration led to oxidative stress suppression in brain tissue and nuclear pyknosis reduction in rats hippocampus.
    Conclusion
    Vitamin E can attenuate MRs- induced histological alterations and oxidative stress in rat hippocampus probably due to antioxidant activities.
    Keywords: Brain, hippocampus, Mobile Radiation, Rat, Vitamin E